Bugün, 10 Mayıs 2024 Cuma

Manyas'ta, Halk Eğitim Planlama ve İşbirliği toplantısı

Manyas

Manyas`ta Halk Eğitim Planlama ve İşbirliği toplantısı Manyas Kaymakamı Mehmet Erdem başkanlığında yapıldı.

Manyas`ta Halk Eğitim Planlama ve İşbirliği toplantısı Manyas Kaymakamı Mehmet Erdem başkanlığında yapıldı.
Haziran ve Ocak aylarında olmak üzere yılda iki kez yapılan toplantı Öğretmenevi toplantı salonunda düzenlendi.
Toplantıya, İlçe Jandarma Karakol Komutanı Yüzbaşı İsmet Kürşat Karademir, Belediye Başkan Yardımcısı Aziz Koç, ilgili kurum ve Sivil Toplum Örgütlerinin temsilcileri katıldı.
Manyas Halk Eğitim Müdürü Cumhur Yılmaz,halk eğitim çalışmaları konusunda bilgi verirken ilçe de halen 69 açık ilköğretim ve 135 açık lise öğrencisinin kurumlarına kayıtlı olduğunu, Ziraat Odası ile birlikte çiftçilere yönelik "Öğrenmeyi Öğrenme" projesini hayata geçireceklerini, ilçenin ihtiyaçları doğrultusunda Güney Marmara Kalkınma Ajansı`na projeler hazırlamayı amaçladıklarını açıkladı.
Manyas Milli Eğitim Müdürü Yüksel Demir, açık ilköğretim öğrencilerinin sanayi esnafı ile görüşülüp, istihdam sağlanmasını, böylece esnafın çırak ihtiyacının da karşılanmış olacağını söyledi.
Belediye Başkan yardımcısı Koç ise kapalı fuar alanı projesi düşüncesinde olduklarını, bunu da bir an önce yaşama geçirmek istediklerini dile getirdi.
Manyas Kaymakamı Mehmet Erdem ise ilçenin bir proje ekibinin olması gerektiğini belirterek, bunun tüm kurum ve STK`ları bir veya iki temsilci ile katkı verip, bu kişilerin konu ile ilgili açılacak eğitim seminerlerine katılmalarını istedi.
Kaymakam Erdem, "Manyas, Manyas Gölü ile tanınıp, biliniyor. Ancak göl turizmi hiç yok, bunun için çalışmalarımızı yoğunlaştıralım. Bu amaçla gelen konuklarımızı hayal kırıklığına uğratmayalım." diyerek sözlerine ekledi.
Haber : Süleyman Özaydın



  • Cuma 17.1 ° / 9.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cumartesi 12.3 ° / 7.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 17.1 ° / 5.3 ° Güneşli